Registrace do V. ročníku Ekonomické olympiády

I v letošním školním roce probíhá středoškolská soutěž Ekonomická olympiáda organizovaná Institutem ekonomického vzdělávání a celý organizační tým by vás chtěl srdečně pozvat na letošní V. ročník této soutěže.

Ekonomická olympiáda je soutěž ve znalostech z ekonomie a financí, jejímž cílem je seznámit studenty všech typů středních škol se základními ekonomickými tématy, umožnit plošné testování studentů či podpořit talenty v jejich dalším rozvoji. Ekonomická olympiáda však nevyhledává pouze nadějné ekonomy, ale snaží se rozšířit zájem o ekonomii a zvýšit finanční gramotnost u co nejvíce studentů středních škol, proto bývá zpravidla testována celá třída.

Soutěž je určena pro žáky od 1. do 4. ročníku všech typů středních škol. Školu může do soutěže přihlásit pedagog v období od 1. 9. 2020 do 20. 11. 2020 na těchto webových stránkách www.ekonomickaolympiada.cz. či přímo zde: https://registration.economicsolympiad.org/s/?language=csPo přihlášení do soutěže se z pedagoga stává takzvaný koordinátor Ekonomické olympiády, který za pomoci INEVu otestuje své žáky v průběhu školních kol přímo na Vaší škole.

Soutěž je z pohledu učitele nenáročná na přípravu. Testování probíhá on-line,
a to v období od  23. 11. – 4. 12. 2020. Počet testovaných tříd a časy testování volí koordinátoři dle vlastních preferencí. On-line test osahuje 25 otázek z mikro a makroekonomie, dějin ekonomického myšlení, finanční gramotnosti, mezinárodní ekonomie či aktuálně probíhajících událostí ve světě. Test trvá pouze 40 minut, aby ho bylo možné uskutečnit během jedné vyučovací hodiny.

Díky Vaší podpoře a zájmu se Ekonomická olympiáda každým rokem rozrůstá nejen o nově zapojené školy ale i o jejich studenty.

Děkujeme,

Tým Ekonomické olympiády




Zpět